Index Vakbarát Hírportál

Egyetlen nő került be a 100 legjobban kereső sportoló közé

2019. augusztus 7., szerda 12:05

Sorozatban a negyedik évben lett az amerikai teniszező, Serena Williams a világ a legjobban kereső női sportolója, jelentett szerdai hírében az MTI. A Forbes gazdasági magazin összeállítása szerint a 23-szoros Grand Slam-bajnok 29,2 millió dollárral (8,5 milliárd forinttal) áll a lista élén, ebből 4,2 millió dollár származott a tornákon nyert pénzdíjakból.

A második helyen a japán teniszező, Oszaka Naomi található, akinek a tavalyi listához képest jelentősen megnövekedtek a egyéb bevételekből származó jövedelmei. Oszaka előrelépését jelzi, hogy már kétszeres GS-győztesnek mondhatja magát.

Tavaly megnyerte a US Opent, idén pedig az Australian Opent, a sikerekkel együtt viszont nemcsak a pénzdíjai emelkedtek, hanem az egyéb bevételei is, méghozzá alaposan. aA becsült 1,5 millió dollárról 16 millióra. Ám Oszaka még így sem fért fel a Forbes százas sportolói listájára, amelyen a 63. helyezett Serena Williams az egyetlen nő.

Azt a listát a Barcelona argentin labdarúgója, Lionel Messi vezeti 127 millió dollárral. A női top 15-ben mindössze hárman vannak a teniszvilágon kívülről: Alex Morgan amerikai labdarúgó 250 ezer dolláros fizetésével, illetve 5,5 millió egyéb jövedelmével (12.), Pusarla Venkata Sindhu indiai tollaslabdázó (holtversenyben a 13.) és Ariya Jutanugarn thaiföldi golfozó (15.)

A Forbes a 2018. június 1-től idén június 1-ig szerzett jövedelmeket vette számításba.

Rovatok