Index Vakbarát Hírportál

Federer egyszavas válasszal állította le az amerikai riportert a US Openen

2019. augusztus 27., kedd 17:16

Roger Federernek nemcsak a pályafutása legendás, de az udvariassága is. A 38 éves svájci teniszisten az indiai Nagal ellen kezdett a 2019-es amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában. Az ötszörös US Open-győztes – összesen hússzoros egyéni Grand Slam-győztes – Federer némi meglepetésre elvesztette az első szettet 22 éves ellenfelével szemben, akinek a vezetékneve – mint az nyilván sokaknak feltűnt – egy kicsit hasonlít Rafael Nadaléra.

A karrierje viszont még nyomokban sem, hiszen míg hosszú pályafutása során a jelenlegi világranglista-második spanyol 960 mérkőzést nyert az ATP-tour versenyein, addig a 190. helyen álló, 22 éves indiai Sumit Nagal még egyet sem.

A sorozat természetesen nem kedden szakadt meg. A saját bevallása szerint főleg gondolkodásban kissé még rozsdás Federer a második játszmára összekapta játékát, és végül különösebb gond nélkül, négy szettben megnyerte a mérkőzést. Az utána közvetlenül, még a pályán adott nyilatkozat elején aztán olyan történt vele, ami nem gyakran.

Az amerikai riporternek ugyanis szintén feltűnt, hogy Nagal és Nadal neve közt némi hasonlóság áll fent. Amiből egy olyan ostobán erőltetett nyitókérdést sikerült feltennie Federernek, hogy azt még ő is kénytelen volt egy megsemmisítő, egyszavas válasszal  lecsapni. 

– Ha az eredményjelzőre nézünk, és a "g"-t kicseréljük egy "d"-re... Előfordult, hogy egy pillanatra azt gondolta, Nadallal játszik?

– Nem.

Nagyjából így nézett ki a nem várt return által rövidre szabott párbeszéd. A kategorikus válasz természetesen kizárólag a riporteri próbálkozás ostobaságának szól. A mérkőzés utáni rendes interjúban Federer külön kitért indiai ellenfelének dicséretére, azzal biztatva Nagalt, hogy aki pályafutása elején képes egy számára ennyire fontos meccsen a legjobbját nyújtani, annak minden oka megvan rá, hogy higgyen magában, és mások is higgyenek benne.

Rovatok