Index Vakbarát Hírportál

US Open: Babos a második körben, Wimbledon 15 éves sztárját kapja

2019. augusztus 28., szerda 07:20

Babos Tímea egyszettnyi játék után bejutott a US Open második fordulójába. A teniszező a spanyol Carlos Suárez Navarrót győzte le. 

Suárez Navarro korábban mindig legyőzte Babost, de most nem volt esélye. A magyar játékos az első játszmát 6:2-re nyerte, majd ezután a spanyol hátfájdalmai miatt feladta a meccset. Babos az első szettben 3:0-ra ment el, brékelni tudott, de ekkor még versenyben volt Suárez Navarro, 4:2-re szépített. A második két gémet hozta Babos, negyedik szettlabdáját tudta beütni. 

„Az azért kiemelném, hogy összességében jól játszottam. Tudom, hogy Carla Suárez Navarro jó ideje küszködik a hátával, nagyon sajnálom és a legjobbakat kívánom! Nyilván örülök a saját játékomnak és annak is, ahogyan kezeltem ezt a mérkőzést. Boldog vagyok, hogy továbbjutottam és az a legfontosabb, hogy készüljek a következő feladatra” – idézte Babost honlapja.

A második fordulóban Wimbledon idei szenzációja, a 15 éves Cori Gauff lesz Babos ellenfele. Gauff Londonban a legjobb 16 közé jutott. Az amerikai játékos 140. a világranglistán, kév éve a juniorok között döntőt játszott a US Openen.

Rovatok