Index Vakbarát Hírportál

145 perc alatt verte a 15 éves Gauff Babost a US Openen

2019. augusztus 30., péntek 06:21

Babos Tímea három játszmában kikapott a 15 éves amerikai Cori Gaufftól az amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyének második fordulójában.

Az első szett volt a legsimább, de abban is nagy szívvel harcolt a magyar játékos, aki a második játszmában 3:3-nál vette el riválisa adogatását.

A döntő játszmában 3:4 után még egyenlíteni tudott Babos, utána viszont már nem tudott gémet nyerni, és az amerikai tenisz legnagyobb tehetsége lehet ott a harmadik fordulóban.

"Nagyon jó meccset játszottunk. Sajnálom, meg szomorú vagyok, de ettől ez még nagyon nagy meccs volt, és nem vagyok csalódott.

Úgy érzem, alakulhatott volna fordítva is. A döntő szett elején nekem volt több lehetőségem.

Rögtön az első gémben volt egy pici szerencséje, hogy nem tudtam lebrékelni" - olvasható Babos értékelése a Tennis love and game elnevezésű Facebook-oldalon.

Meglepte, hogy a fiatal játékosnak milyen remek szervái vannak, de sokat tanulhat ebből a mérkőzésből.

"Egyrészt, ami pozitív, hogy mit csináltam jól, másrészt min lehet még javítani. A verseny előtt aláírtam volna, hogy felkvalizom magam, nyerek egyet a főtáblán, és végül egy ilyen meccsen kapok ki. Különleges volt ellene játszani egy ekkora stadionban, ahol telt ház volt, és a 14 ezerből körülbelül tízen drukkoltak nekem, ilyenkor az ember kizárja ezt" - folytatta Babos.

Párosban Babos az első kiemelt, Kristina Mladenovic lesz ezúttal is ott az oldalán.

Rovatok