Index Vakbarát Hírportál

Egy videojátékra fogta Nick Kyrgios, hogy kiesett a US Openen

2019. szeptember 1., vasárnap 14:38

Nadal és Oszaka sima győzelmet, Kyrgios viszont zajos körülmények közt búcsúzott a US Openen. A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal magabiztosan győzte le a dél-koreai Csung Hjeont az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi tornájának harmadik fordulójában, és jutott a nyolcaddöntőbe. Nadal három szettben, 1 óra 59 percet követően bizonyult jobbnak ellenfelénél. A spanyol következő ellenfele a 22. helyen rangsorolt horvát Marin Cilic lesz.

A 28. kiemelt ausztrál Nick Kyrgios viszont nem jutott a legjobb 16 közé, miután három játszmában kikapott az orosz Andrej Rubljovtól. Kyrgios természetesen nem hétköznapi körülmények között búcsúzott, a Sydney Morning Herald beszámolója szerint különös kifogások egész soráról panaszkodva a mérkőzés alatt és után.

A világítástól nem látott, már három játék után szemcseppes ápolást kért. Majd az egyik vonalbíró eltávolítását követelte a székbírótól. Aztán 43 másodperc alatt kiszerválta ellenfelét, hogy kikényszerítse a rövidítést, amit aztán elbukott. Ekkor így szólt ki a páholya felé:

A játékok miatt van, a Call of Duty tett tönkre

– utalt a népszerű videojátékra az ausztrál, aki ezt követően a honvágyra panaszkodott, mondván

Nem is akarok itt lenni, haver, haza akarok menni.

Ez a kívánsága aztán hamar teljesült is, miután a második játszma rövidítését 4-0-s előnyről elbukta, majd a harmadik játék hatodik játszmájában elveszítette adogatását, és végül 1 óra 51 perc alatt véget értek szenvedései. 

A lobbanékony ausztrál akár hosszabb időre is megpihenhet otthon, mivel két fegyelmi vizsgálat is folyik ellene a Cincinattiban, illetve a US Openen tanúsított viselkedése miatt. Elméletileg 12 hónapra is eltilthatják.

A nőknél első helyen kiemelt japán Oszaka Naominak viszont nem okozott gondot a továbbjutás a harmadik fordulóból, 1 óra 5 perc alatt verte az előző körben egyesben Babos Tímeát búcsúztató amerikai szupertehetséget, Cori Gauffot. A női világelső a nyolcaddöntőben a 13. helyen rangsorolt svájci Belinda Bencic ellen lép pályára.

Eredmények:

férfi egyes, 3. forduló, vasárnapi mérkőzések a 16 közé jutásért:

női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):

Rovatok