Index Vakbarát Hírportál

Három pont, ami megtörte Federert

2019. szeptember 4., szerda 16:38

Szép játékkal ütötte ki a US Openről szerda hajnalban Grigor Dimitrov Roger Federert, remek ötszettes meccsük volt, melyen mindketten jól játszottak. Dimitrov persze kicsit jobban, és jobban bírta a hajrát is.

Talán három kulcsütésre lehet bontani a mérkőzését. Az első egy egyenes elütés, amely annyira kilátástalannak tűnt, hogy Dimitrov szinte spárgába érkezett, hogy egyáltalán elérje a labdát. De olyan jól sikerült, hogy pont lett belőle.

A másodiknál szintén egy Federer-nyerőnek tűnő labdát adott vissza, ráadásul lecsapta a svájci, így biztosan nem számított rá, hogy az a labda visszajön. Dimitrov ekkor valahol a tribün első soránál fejezte a mozgását, újra meg kellett szakítania magát.

A harmadik egy egyszerűnek tűnő kereszt volt, és ez már a hajrában. Federer erre sem tudott reagálni. Abból látszik, mekkora pont, hogy a labda egy pillanatra mintha nem is lenne túl messze a szupersztártól, mégsem tud vele kezdeni semmit, mert az beesik a háló mögé.

Dimitrov kétszer került szetthátrányba a meccsen, kétszer jött vissza, a döntő játszmát pedig megnyerte, és bejutott az elődöntőbe.

Rovatok