Index Vakbarát Hírportál

AusOpen: Fucsovics 18 éves teniszezővel játszik a második fordulóban

2020. január 21., kedd 10:10

Az Austrlian Open második körében Fucsovics Márton a 18 éves Janik Sinnerrel játszik majd. Az év első nagy tenisztornáján Rafael Nadal könnyedén vette az első fordulót. Az egykori női bajnok, Marija Sarapova viszont nem jutott tovább.

A 20. Grand Slam-győzelméért hajtó Rafael Nadal elég simán verte a bolíviai Hugo Dellient, aki úgy ahogy még ellenállt az első két szettben, a harmadikban viszont már egy játékot sem tudott nyerni, 6:2, 6:3, 6:0 lett a vége.

A 2014-es bajnok Stan Wawrinka egy kicsivel hosszabb meccset játszott, a bosnyák Dzumhur még szettet is rabolt a svájcitól, de végül érvényesült a papírforma.

Kiderült az is, hogy ki lesz Fucsovics Márton ellenfele a második fordulóban. Az olasz Jannik Sinner a selejtezőből a főtáblára került Max Purcellt győzte le. A 18 éves Sinner tavaly megnyerte az U21-es világbajnokságot, míg élete első ATP-főtáblás meccsét Budapesten játszotta áprilisban, akkor Valkusz Mátét le is győzte.



A 12. kiemelt Fabio Fognini kétszettes hátrányból fordított a 35 ászt ütő amerikai Reilly Opelka ellen. A találkozó 3 óra 38 percig tartott.

A nőknél több nagy nevű játékos elvérzett az első körben. Kiesett a 2008-ban győztes Marija Sarapova, akinek formájáról már sokat elárult az is, hogy csak szabadkártyával indulhatott. A vállásérülés után visszatérő orosz játékost a 20. kiemelt horvát Donna Vekic győzte le két szettben.

Szintén váratlanul korán végzett a tornával, a 2016-ban elődöntős, magyar származású Johanna Konta. A brit teniszezőt a tunéziai Zsabúr győzte le 6:4, 6:2-re.

Babos Tímea párospartnere, a francia Kristian Mladenovic is kiesett, bár ez nem volt akkora meglepetés, hiszen a második kiemelt Karolína Plíškovával játszott.

Eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
férfiak:

nők:

Rovatok