Index Vakbarát Hírportál

126 millió forintot kér számon az Emmi a teniszszövetségen

2020. február 6., csütörtök 16:25

A magyar teniszt komoly presztízsveszteség érte, mert nem tudja megrendezni a jövő héten a nőknek a WTA-tornát, és a jogot nem lesz könnyű megtartani jövőre sem. A bukaresti torna jogának birtokosa, Márky Jenő azt szeretné, hogy a nyáron már Budapesten rendezzék meg az ő versenyét.

Az üzletember szerint a kialakult helyzetért a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) vezetését terheli felelősség, ezért az MTI-nek eljuttatott levelében lemondásra szólította fel Szűcs Lajos elnököt és Richter Attila főtitkárt.  A hazai szövetség (MTSZ) ellen korábban NAV-vizsgálat indult, a legújabb ügy pedig kedden pattant ki. 

Kiderült ugyanis, hogy a kormány által a férfi torna megrendezésére októberben folyósított 126 millió forintot az MTSZ egyelőre nem utalta a férfi versenyeket lebonyolító ATP-nek.

Ion Tiriac emiatt panaszkodott Szabó Tündének, a sportért felelős államtitkár pedig levelet írt a fideszes elnöknek, Szűcs Lajosnak, hogy haladéktalanul tájékoztassa őt az ügyről.

Szabó a levelében azonnali intézkedést kért, ha valamiért elmulasztották volna az befizetést. Az MTSZ elnökségi ülést tartott csütörtökön, valószínűleg ez is téma volt.

Richter Attilát kerestük az ügyben, várjuk válaszát.

Rovatok