Index Vakbarát Hírportál

Fucsovics: Rajtunk van a nyomás

2020. március 5., csütörtök 15:48

Fucsovics Márton a legutóbbihoz képest most teljesen más mérkőzésre számít a belgák elleni tenisz Davis-kupa-selejtezőben, amelyre Debrecenben kerül sor pénteken és szombaton, írja az MTI.

A két válogatott legutolsó párharcán, 2018 februárjában a belgák 3-2-re nyertek Liege-ben, akkor Fucsovics Ruben Bemelmanstól, majd a top 10-es David Goffintől is kikapott.

„Akkor Ausztráliából úgy jöttem haza, hogy volt egy fertőzés a lábujjamon, és öt-hat napot ki kellett hagynom a Davis-kupa előtt. Fontos emellett, hogy az a párharc Belgiumban volt, belga szurkolók előtt és kemény pályán, ráadásul Bemelmans és Goffin is jól játszott. Ez most más tészta: Magyarországon vagyunk, salakpályán, és nincs itt Goffin. Mondhatnám, hogy mi vagyunk az esélyesebbek, de pont ezért lehet nehéz nyerni.

RAJTUNK VAN A NYOMÁS, HOGY EZT BE KELL HÚZNI, DE MOST MÁR CSAK A MECCSEKRE SZABAD KONCENTRÁLNUNK, SEMMI MÁSRA”

 –  mondta Fucsovics, aki a debreceni Főnix Csarnok új technológiával készült salakpályáról kedvező benyomásokat szerzett.

„Lassú, sártúró pályára számítottam, de kellemesen csalódtam, mert jó a borítás sebessége. Igaz, hogy úgy kell rajta mozogni, mint egy salakpályán, hátulról játszva, csúszkálva, mégis van súlyuk az ütéseknek. Az én keménypályás ütéseim is remekül működnek, szóval nem rossz” –  mondta a világranglista 84. helyén álló Fucsovics.

Köves Gábor szövetségi kapitány Balázson és Fucsovicson kívül még Piros Zsombort (401.), Marozsán Fábiánt (523.) és Nagy Pétert (530.) hívta be a válogatott keretébe. A világranglistán tizedik David Goffin távollétében a vendégek a Kimmer Coppejans (154.), Ruben Bemelmans (222.), Arthur De Greef (332.), Joran Vliegen (párosban 36.), Sander Gille (párosban 43.) ötössel érkeztek.

Az elsőszámú magyar játékossá előlépett Balázs Attila – 76. a világranglistán – lép majd először pályára Ruben Bemelmans ellen pénteken 16 órakor, utána pedig a Fucsovics-Coppejans-mérkőzés fog következni. Szombaton déltől a páros mérkőzéssel folytatódik a párharc, majd két újabb egyes meccs következik a péntekihez képest fordított felállásban. 

A salakpályáról, amely mindössze 12 óra alatt készült el, Köves Gábor úgy vélekedett, hogy a hagyományos salakon otthonosan mozgó Balázs Attilának kicsit gyors, míg a kemény borítást kedvelő Fucsovics Mártonnak lassú a pálya.

Még nem döntöttem el, hogy tetszik-e ez a borítás, majd a meccseken kiderül

– mondta Balázs a pályáról.

A tavaly februári selejtezőben a Fucsovics és Balázs nélkül kiálló magyarok 5-0-ra kikaptak a németektől Frankfurtban, majd szeptemberben a budapesti osztályozón - immár a legjobbakkal kiegészülve - 3-2-re verték az ukránokat, így idén is a selejtezőben próbálkozhatnak.

A magyar-belga párharc győztese a világ legjobb együtteseivel küzdhet meg a novemberi, 18 csapatos madridi Davis-kupa-döntőben, míg a vesztes osztályozót vív a bennmaradásért szeptemberben.

Rovatok