Index Vakbarát Hírportál

A koronavírus miatt a labdaszedők is kesztyűben dolgoznak

2020. március 8., vasárnap 17:02

A tenisz ATP- és WTA-tornákon a koronavírus terjedésének lehetőségét egy pár egyszerű szabállyal akarják minimalizálni. A játékosok és a labdaszedők is sorvezetőt kaptak ehhez. 

A játékosokat arra kérték, hogy a meccsek közben ne dobják ki a nézők közé az általuk használt törölközőket, az izzadtságot felszívó csukló- és fejpántokat. A teniszezők nem nyúlhatnak az autogramvadász nézők által feléjük nyújtott tollakat, labdákat és egyéb dolgokat. 

A meccsek előtt a játékosokat kísérő gyerekeket nem lehet kézen fogni, a labdaszedők kesztyűben dolgoznak, és a tornákon (egyelőre a Miami Openen és Indian Wellsben tesztelik) nem adnak át frissítőket.

A szabályok a tavaszi versenyekre érvényesek, de folyamatosan felülvizsgálják azokat. 

Az olasz bajnokságban játszó futballistáknak is be kell tartaniuk néhány hasonló óvintézkedést.  A játékosok nem ihatnak más palackjából, nem foghatnak kezet, eldobható törlőkendőt kell használniuk a vízcsapok megnyitásához és elzárásához, és kerülniük kell az aláírásokat és közös fényképeket kérő szurkolókat. A televíziós interjúk előtt a mikrofonokat minden esetben fertőtlenítik.

(via BBC)

Rovatok