Index Vakbarát Hírportál

Davis-kupa: a legnagyobb sztárokat is a magyarokhoz sorsolhatják

2020. március 10., kedd 08:17

A magyar férfi teniszválogatott a belgákon átlépve bejutott az új lebonyolítású Davis-kupa madridi döntőjébe, a nemzetközi szövetség pedig elkészítette, hogy a 18 nemzet milyen pozícióból várja a sorsolást. A mieink a harmadik kalapba kerültek, ahogyan erre számítani is lehetett.

Hat csoportot alakítanak ki csütörtökön, Madridban, a győztesek és a két legjobb kerül a nyolc közé, onnan egyenes kieséses rendszerben folytatják. Két egyest és egy párost játszanak, ha a két egyes után 2-0 az állás, a párost már meg is lehet spórolni. A meccseket így egy nap alatt befejezik. A tornát november 23. és 29. között bonyolítják le.

A kiemelés:

1. kalap:  Spanyolország (A csoport), Kanada (B csoport), Franciaország (C csoport), Horvátország (D csoport), Egyesült Államok (E csoport), Szerbia (F csoport)
2. kalap:  Németország, Olaszország, Nagy-Britannia, Ausztrália, Kazahsztán, Oroszország
3. kalap:  Svédország, Ausztria, Csehország, Kolumbia, Magyarország, Ecuador

Novak Djoković tavaly tagja volt a szerb csapatnak, amely azonban nélküle is rendkívül erős, nem kis bravúr lenne megszorítani őket. A magyar játékosoknak természetesen nagy élmény lenne a világelső ellen nemzeti színekben játszani. A spanyoloknál pályára léphet Rafa Nadal.

Az oroszokat a csapat salakon már legyőzte 2018-ban. A németektől kikaptunk 2019-ben, de akkor a legjobb magyarok, Fucsovics Márton és Balázs Attila nem lépett pályára. Ők most a legjobb száz közé kerültek.

Magyarországnak jelenleg két top 100-as játékosa van, ebben a cikkben arról írtunk, hogy ez egy komoly teljesítmény.

Rovatok