Index Vakbarát Hírportál

Depresszióval küzdött a legjobb fiatal teniszező

2020. április 16., csütörtök 11:27

A hírnévvel kapcsolatos szorongásairól és depressziójáról vallott Cori Gauff, a női tenisz-világranglista top 100-ának legfiatalabb, 16 éves amerikai teniszezője, írja az MTI.

Gauff tavaly júliusban nyolcaddöntőbe jutott Wimbledonban, élete első felnőtt Grand Slam-versenyén, majd októberben megszerezte első tornagyőzelmét is Linzben.

Mindig mindenben én voltam a legfiatalabb, ami akaratom ellenére rám irányította a figyelmet. Pár éve azon gondolkoztam, hogy valóban akarom-e ezt, mert nem élveztem, amit csinálok. Egy évig depressziós voltam emiatt, sokat sírtam, és már azt fontolgattam, hogy kihagyok egy szezont. Örülök, hogy nem így döntöttem, és rájöttem, hogy magamnak kell játszanom, nem másoknak"

 – mondta Gauff, aki jelenleg az 52. a világranglistán. Ő volt az első 15 éves játékos, akinek sikerült bekerülnie a top 50-be, február 24-én a 49. helyen állt.

Gauff visszautasította, hogy folyton összehasonlítsák a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williamsszel vagy a hétszeres Grand Slam-győztes nővérével, Venus Williamsszel.

„Még nem vagyok az ő szintjükön, és a számukra sem fair, ha egy fiatal tehetséghez viszonyítják őket. Ők a példaképeim, ők taposták ki az utat nekem, ezért biztos, hogy sosem lehetek olyan, mint ők” – tette hozzá a floridai teniszező.

Rovatok