Index Vakbarát Hírportál

Soha többé nem akar Ázsiába utazni az olaszok teniszsztárja

2020. április 22., szerda 19:49

"Nem tudom, hogy valaha visszatérek-e Ázsiába. Nehezen tudom elképzelni. Sajnálom, mert remek tornákat szoktak ott rendezni, amelyeken sok pontot lehet szerezni. Már a tokiói olimpiára sem mentem volna el idén nyáron" - nyilatkozta a Corriere della Sera napilapnak Fabio Fognini olasz teniszező. 

A világranglista 11. helyezettje azt mondta, elsősorban a felesége és a gyerekek miatt aggódik, nem akarja megfertőzni őket. "A legnagyobb félelmem nem az, hogy elkapom, hanem az, hogy továbbadom a vírust. Már nem vagyok egyedül: édesapa és férj vagyok" - mondta. A járvány kitörése után az amerikai Tennys Sandgren azt mondta, többé nem fog Kínában játszani.

A világelső szerb Novak Djokovic a napokban azt nyilatkozta, nem biztos, hogy továbbra is teniszezni fog, ha a sportágban kötelezővé teszik a védőoltást, mivel ellenzi azt

A mai napig világszerte több mint két és fél millió koronavírusos megbetegedést és közel 180 ezer halálesetet regisztráltak. Fognini hazája, Olaszország a járvány által egyik leginkább sújtott európai ország: már több mint 25 ezer az olasz áldozatok száma. (MTI)

(Borítókép: Fabio Fognini. Fotó: Koen Suyk / ANP / AFP)

Rovatok