Index Vakbarát Hírportál

A világranglista harmadik Thiemet nem hatják meg az éhező teniszezők

2020. április 27., hétfő 13:02

Nem támogatja a világranglista harmadik teniszező, Dominik Thiem, hogy a top 100-as játékosok pénzügyik segítséget nyújtsanak az alacsonyabban rangsorolt játékostársaiknak. A világelső Novak Djokovic a napokban jelentette be, hogy Roger Federerrel és Rafael Nadallal közösen létre hozna egy pénzügyi alapot azoknak, aki a világranglista 250. és 1000. helye között állnak, és kizárólag a versenyeken megszerezhető pénzdíjakból élnek.

A 26 éves Thiem szerint ez azért nem jó ötlet, mert a top játékosok sem ajándékba kapták a vagyonukat, megküzdöttek érte. 

Én egyetlen teniszezőről sem tudok, aki a túlélésért küzd, egyikük sem fog éhen halni. Sokan vannak köztük ugyanakkor, akik számára nem a sport az első, és nem élnek profihoz méltóan. Nem értem, miért kellene nekik pénzt adnom, én inkább azokat támogatnám, akik valóban rászorulnak

Április elején a ranglistán hátrébb lévő játékosok egy csoportja a Nemzetközi Tenisz Szövetségtől (ITF) kér anyagi támogatást, mert a koronavírus-járvány miatt elapadt egyetlen bevételi forrásuk, az ATP és a WTA is június elejéig felfüggesztette az összes versenyét. 

A női világranglista 375. helyén álló grúz Sofia Sapatava indította el azt az online petíciót, amelyhez már több mint 1350-en csatlakoztak. A 31 éves játékos azt írta, a jelenlegi körülmények között sokan nem lesznek képesek fenntartani mindennapi életszínvonalukat, majd hónapok múlva visszatérni a pályára, ezért kért segítséget az ITF-től.

Nagyon furcsa azt hallani, hogy profi teniszezőknek szinte ételre sincs pénzük, de ez a valóság

– írta Sofia Sapatava. 

Rovatok