Index Vakbarát Hírportál

Djoković: A világ legjobbja akarok lenni

2020. május 15., péntek 10:09

„Mindig bízom magamban, és képes vagyok arra, hogy Grand Slam-győzelmekben és a világelsőség hosszában is én legyek minden idők legjobbja. Ezek az elsődleges céljaim” – jelentette ki a 32 éves Novak Djoković, aki a koronavírus-járvány miatti leállásig remek szezont tudott maga mögött.

A teniszező megnyerte a válogatottal az ATP-kupát, nyolcadszor nyert az Australian Openen, majd Dubajban sem talált legyőzőre, és már 21 mérkőzés óta veretlen.

Legfőbb riválisai közül az augusztusban 39 éves Roger Federer 20, míg a 33 esztendős Rafael Nadal 19 GS-trófeát gyűjtött, és a svájci sztár volt a leghosszabb ideg – 310 hétig – világelső. Djoković 17 Grand Slamnél és 282 éllovas hétnél tart.

Akár 40 évesen is játszhatok még, nem hiszek a határokban. Azok csak az elme illúziói

– magyarázta a belgrádi teniszező, aki felesége szerint majdnem visszavonult azután, hogy 2018-ban a miami tornán simán kikapott a francia Benoit Paire-től.

„Közölte velem, hogy befejezte. Odahívott bennünket, és azt mondta, ennyi volt. Megkérte menedzserét, Edoardo Artaldit, hogy beszéljen a szponzorokkal, mert nem tudta, hogy fél évre, egy évre vagy örökre vonul-e vissza” – árulta el Jelena Djoković, akinek férje végül elállt terveitől, és bő három hónappal később megnyerte a wimbledoni bajnokságot.

Május elején Djoković egy 2010-es vereséget nevezett meg, amikor abba akarta hagyni. (MTI)

Rovatok