Index Vakbarát Hírportál

Djoković sírva búcsúzott saját tenisztornáján

2020. június 15., hétfő 08:54

Négyezer ember ovációja közben és sírva búcsúzott Novak Djoković, miután kiesett az általa szervezett Adria Tour teniszverseny belgrádi állomásán. 

A szerb játékos egy négyállomásos tornát talált ki, hogy addig is játszhassanak, míg az ATP nem rendez újra versenyeket. Az Adria Tour első állomását Belgrádban, Djoković szülővárosában tartották. A tornán két csoportba sorsolva nyolc játékos vett részt. 

Djoković először legyőzte Viktor Troickit, utána viszont kikapott Filip Krajinovićtól. Az utolsó fordulóban Alexander Zverevet kellett volna vernie játszmaveszteség nélkül, hogy a döntőbe juthasson. A győzelem összejött neki, de Zverev elvitt egy szettet (4:0, 1:4, 4:2), így Djoković kiesett. Krajinović döntőzhetett a csoportjából. 

A mérkőzés után Djoković eléggé meghatódott, könnyek között adott interjút. 

„Nem azért sírok, mert kiestem, hanem tele vagyok érzelmekkel, amelyek a gyerekkoromra emlékeztetnek. Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ez létrejöjjön. A legfontosabb, hogy az egyik hazai játékosunk ott van a döntőben.”

Az Adria Tour következő állomása Zárában (Zadar) lesz, azonban a harmadik, montenegrói tornát törölték, így a sorozat július 3-án és 4-én a bosnyák Banja Lukában, zárul.

Rovatok