Index Vakbarát Hírportál

Nadal esélyt sem adott Djokovicsnak a Roland Garros döntőjében

2020. október 11., vasárnap 18:02

Rafael Nadal saját rekordját tovább javítva 13-adszor nyerte meg a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyes versenyét, mivel a vasárnapi döntőben 6:0, 6:2, 7:5-re legyőzte a világelső Novak Djokovicsot. A mallorcai játékos 20. Grand Slam-bajnoki címével utolérte az örökrangsor élén Roger Federert.

A salakkirály Nadal abban a tudatban léphetett pályára vasárnap délután a párizsi Philippe-Chartier centerpályán, hogy 

ha nyer, beéri a Grand Slam-győzelmek tekintetében 20-szoros bajnok Listavezetőt, Roger Federert.

A világelső Djokovics 18. GS-sikerére tört, ráadásul a szerb lehetett volna az Open-éra első teniszezője, aki elmondhatta volna magáról, hogy mind a négy nagy tornát legalább kétszer megnyerte.

A világranglistán második helyezett spanyol azonban az első pillanattól nyomatékosította, ezen a napon csak egy ember nyerhet: az első szettben rögtön brékkel kezdett, majd magabiztosan hozta a saját adogatását. 

Djokovics rengeteg hibával játszott, ezzel szemben – pechére – Nadal elképesztően jól, több extra ütése és számtalan nyerője is volt, így végül 46 perc alatt 6-0-ra (!) nyerte a játszmát.

Bár a második szett első adogatását hozta a szerb, ezzel meglett az első játéka, utána folytatódott a Nadal-show: két bréknek is köszönhetően pillanatok alatt 5-1 lett az állás, végül 50 perc alatt 6-2-re nyert a spanyol, és 2-0-ra vezetett.

A harmadik szettet is a szerb kezdte, ezúttal is hozta a szervajátékát, ráadásul

olyan történt a meccsen, ami korábban még nem: egymás után kettőt is, így 2-2-ig fej-fej mellett ment a két klasszis.

Ott azonban Nadal újra megrázta magát, és három bréklabdájából rögtön az elsőt kihasználta. Ezt követően viszont a mérkőzésen először Djokovic is elvette ellenfele adogatását, aminek szinte önkívületi állapotban örült.

3-3, majd 4-4 után Nadalnak ismét bréklabdái voltak, ezúttal viszont nem tudott élni velük, így a játszmában maradásért kellett adogatnia. Megoldotta, sőt 5-5-nél ugyancsak bréklabdához jutott, amelyet Djokovics kettős hibájának köszönhetően ki is használt, így ezúttal már a meccsért szerválhatott. 

Saját adogatását pedig ellentmondást nem tűrően, semmire hozta, így 3-0-val gyakorlatilag megsemmisítette a szerb világelsőt.

A spanyol teniszező megszerezte tehát 20. Grand Slam-trófeáját (a Garroson 13. alkalommal nyert), így most már Federerrel holtversenyben vezeti az örökranglistát.

Rovatok