Index Vakbarát Hírportál

Rafael Nadal megdöntött egy újabb csúcsot

2020. november 9., hétfő 16:20

Mindkét top 100-as magyar játékos három helyet rontott, így Fucsovics Márton az 55., Balázs Attila pedig a 92. a férfi teniszezők hétfőn kiadott, legfrissebb világranglistáján – írja az MTI.

Fucsovics ezen a héten Szófiában szerepel, első fordulós ellenfele, az olasz Jannik Sinner 44. az ATP aktuális rangsorában.

A közvetlen élcsoportban annyi változás történt, hogy a párizsi tornán győztes orosz Danyiil Medvegyev helyet cserélt Roger Federerrel, így előbbi most a negyedik, utóbbi pedig az ötödik. A ranglistát továbbra is a szerb Novak Djokovics vezeti a spanyol Rafael Nadal és az osztrák Dominic Thiem előtt.

Nadal megszakítás nélkül 790. hete tagja a top 10-nek, s ezzel megdöntötte Jimmy Connors rekordját.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes mallorcai teniszező először 18 évesen, 2005 áprilisában tört be a közvetlen élcsoportba, s azóta sem volt a tizediknél rosszabb helyen.

A legendás amerikai játékos, Connors a rangsor bevezetésétől kezdve, azaz 1973. augusztus 23-tól 1988. szeptember 25-ig, tehát 789 hétig állt a legjobb tíz között.

Összesítésben egyébként Federer vezet, aki összesen 921 hetet töltött a top 10-ben, őt Connors (816), Nadal (790), Andre Agassi (747) és Ivan Lendl (671) követi. A mostani világelső Djokovics jelenleg a hatodik 656 héttel.

Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):

Nők

Babos Tímea egyesben a 114., párosban pedig változatlanul a negyedik a női teniszezők hétfőn kiadott, legfrissebb világranglistáján.

A magyar játékos egyéniben egy helyet rontott múlt heti pozícióján.

A rangsort továbbra is az ausztrál Ashleigh Barty vezeti a román Simona Halep és a japán Oszaka Naomi előtt.

Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):

(Borítókép: Rafael Nadal a párizsi tenisztornán. Fotó: Jean Catuffe/Getty Images)

Rovatok