Index Vakbarát Hírportál

Fucsovics Wawrinka legyőzése után 90 évesnek érzi magát

2021. február 10., szerda 11:08

Fucsovics Márton óriási csatában, közel négyórás meccsen búcsúztatta a háromszoros Grand Slam-torna-győztes Stan Wawrinkát az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon, a három meccslabdáról megfordított találkozó után pedig mosolyogva értékelt.

Két napja volt a 29. születésnapom, de most kilencvennek érzem magam, nagyon elfáradtam. Hihetetlen buzdítást kaptam az itteni magyaroktól, emellett erős voltam mentálisan és fizikálisan is. Sokat vagyok a konditeremben, nagyszerű csapatom és erőnléti edzőm van, rengeteget tréningezünk, ennek az eredménye ez a siker. Ami Stant illeti, tudtam, hogy visszajön a harmadik szettben, nagyon kemény ellenfél és persze háromszoros Grand Slam-torna-győztes is.

Fucsovics elárulta, hogy a melbourne-i a kedvenc GS-versenye:

Kétszer nyolcaddöntőztem itt, és most is élvezem a pillanatot, no meg a napfényt, otthon ugyanis lezárások vannak, és esik a hó.

Nem sokkal később kiderült, hogy a harmadik körben a kanadai Milos Raonic vár a magyar éljátékosra, aki 14. a világranglistán, de 2016-os wimbledoni döntője után harmadik is volt. A 30 éves szervakirály mindkét eddigi találkozójukat megnyerte, ezeket Stuttgartban vívták füvön, 2018-ban és 2019-ben.

Az MTI-nek adott nyilatkozatában Fucsovics elsőként arról beszélt, hogy a kedvezőtlen fordulatok ellenére egy pillanatra sem engedte el a meccset.

Megszoktam már, hogy a pályán nem mindig az történik, ami számomra az ideális. Próbáltam koncentrált maradni, és sanszos hogy ezért nyertem. Így közvetlenül a meccs után még nem tudok mélyebb elemzésbe belemenni, talán pár nap múlva okosabb leszek. Raonic nem jó ellenfél. Ha elkapja a szervát, nehéz vele boldogulni. Ha mindketten alulról szerválnánk, simán elverném, de ilyen szabályok szerint az eredménnyel meg kell várnunk a meccs végét 

– jegyezte meg tréfásan.

Fucsovics párosban várhatóan csütörtökön kezdi meg szereplését Balázs Attila oldalán.

Wawrinka elismerően nyilatkozott legyőzőjéről az AP hírügynökségnek:

Jól küzdött, kemény játékos, megérdemelte a győzelmet. Ami engem illet, néha nyer az ember, néha veszít. A rövidítésben 6:1-nél egy kicsit elbizonytalanodtam, talán túlságosan jól akartam megjátszani a labdákat, nem teljesen készítettem elő az ütéseimet, és elkezdtem hibázni 

– elemezte a történteket a svájci klasszis, aki az utolsó hét labdamenetben öt rontott ütést mutatott be. Összességében 73 ki nem kényszerített hiba került a neve mellé, melyekből 43-at egyik erősségével, az egykezes fonákkal követett el.

(MTI)

Borítókép: Mark Metcalfe / Getty Images Hungary

Rovatok