Index Vakbarát Hírportál

A földrengés sem zökkentette ki a favoritot

2021. március 20., szombat 12:34

Nem született meglepetés az elődöntőkben, így az első helyen kiemelt Sztefanosz Cicipasz és a másodikként rangsorolt Alexander Zverev játssza a finálét az 1,2 millió dollár (365 millió forint) összdíjazású, acapulcói kemény pályás férfi tenisztornán.

A görög játékos a világranglistán 120., selejtezőből a négy közé jutott olasz Lorenzo Musettit búcsúztatta, míg Zverev honfitársát, a német Dominik Köpfert verte két szoros szettben.

Utóbbi meccs közben, a második játszma elején rövid ideig mozgott a föld Mexikóban, és a földrengést a stadionban is érezni lehetett.

Én nem tudtam, mi történt és Dominik sem. Azt hiszem, a lámpák elkezdtek kilengeni, a lelátón ülők talán jobban érzékelték, mint mi. Mi éppen futottunk a pályán, hogy megszerezzük a következő pontot

– idézte fel az eseményeket a 23 éves Zverev.

A földrengést a televíziós közvetítésből is érzékelni lehetett, a  labdamenet közben ugyanis elkezdtek mozogni a kamerák, így a kép is.

Később kiderült, hogy az 5,7-es erősségű földrengés központja az Acapulcótól mintegy 100 kilométerre keletre fekvő Marquelia északi részén volt.

TENISZ, ATP 500-AS TORNA (ACAPULCO)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Cicipasz (görög, 1.)–Musetti (olasz) 6:1, 6:3
A. Zverev (német, 2.)–Köpfer (német) 6:4, 7:6 (7–5)

(MTI/Index)

Borítókép:  Alfredo Estrella / AFP

Rovatok