Index Vakbarát Hírportál

A sportág fenegyereke: Federerék nem tudnak tenisz nélkül élni, én igen

2021. július 8., csütörtök 11:58

Nick Kyrgios a koronavírus-járvány miatt az elmúlt 15 hónapban csak két tenisztornán vett részt, hazájában, Ausztráliában. A 26 éves játékos aztán úgy döntött, Wimbledonban elindul, és bár az első két mérkőzését megnyerte, a harmadik körben végül sérülés miatt visszalépett. 

Egy sajtótájékoztatón később arról beszélt, hogy hamarosan visszavonul.

Nem úgy szeretem ezt a sportot, mint a legendák

– kezdte Kyrgios, akit hozzáállása miatt rendszeresen kritizálnak.

Roger Federer, Nadal és Djokovics nem tud tenisz nélkül élni, én igen. Nekik ez az első szerelmük. Én nem vagyok olyan, mint ők, nekem az első szerelemem a kosárlabda volt, de nem tudtam valóra váltani az álmomat. Nem egyszerű reggelente úgy felkelni, hogy mindig arra gondoljak, miben kell még fejlődnöm. Sokan utálnak, ez sem könnyű, de az az igazság, hogy a teniszen kívül is mást is szeretnék csinálni, és a célom, hogy 28-29 évesen visszavonuljak és élvezzem az életet.

Kyrgios elmondta, a párjával, a barátaival és a családjával is sok időt szeretne tölteni, és biztos abban, hogy nem fog addig játszani, mint a nagy hármas tagjai.

A jelenleg is zajló wimbledoni tenisztornán Rafael Nadal nem indult, Roger Federer a negyeddöntőben kapott ki Hubert Hurkacztól, Novak Djokovics pedig Fucsovics Mártont legyőzve jutott be a legjobb négy közé.

(Borítókép: Clive Brunskill / Getty Images Hungary)

Rovatok