Index Vakbarát Hírportál

Egy akadály kipipálva – de összejön-e végre a 6. vb-cím Djokovicsnak

2021. november 15., hétfő 15:44

Novak Djokovics győzelemmel kezdte a torinói ATP-világbajnokság csoportkörét, a világelső szerb teniszező a nyolcadik kiemelt norvég Casper Ruudot verte meg két szettben.

A 20-szoros Grand Slam-torna-győztes 2008-ban, majd 2012 és 2015 között sorozatban négyszer ért a csúcsra, de a Roger Federer rekordját beállító hatodik világbajnoki címre azóta is hiába vár.

A 34 éves szerb másodszor csapott össze 22 éves norvég ellenfelével, és ahogyan tavaly (Rómában), ezúttal is Olaszországban néztek farkasszemet a felek.

Ruud ezúttal is gyorsan elvette ellenfele adogatását és 3:1-re ellépett Djokovicstól, aki 2020-ban 7:5, 6:3-ra megfordította a meccset, ezúttal fogadóként nem tudta befejezni 5:4-es előnyénél, de fordulatos rövidítésben csak megnyerte ismét az első felvonást (7:6, 7–4).

A folytatásban rögvest brékelt, majd két sikeres adogatása után újra eredményesen fogadott (4:1), innentől pedig már nem volt visszaút Ruud számára (6:2).

Djokovics így győzelemmel rajtolt Torinóban, de hogy végre összejön-e számára a hatodik világbajnoki cím, arra jó eséllyel a hétvégéig még várni kell.

A Zöld csoport másik összecsapásán az ötödikként rangsorolt orosz Andrej Rubljov két szettben legyőzte a 4. kiemelt görög Sztefanosz Cicipaszt.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG (TORINO)

ZÖLD CSOPORT, 1. FORDULÓ

Djokovics (szerb, 1.)–Ruud (norvég, 8.) 7:6, 6:2

Rubljov (orosz, 5.)–Cicipasz (görög, 4.) 6:4, 6:4

(Borítókép: Clive Brunskill/Getty Images)

Rovatok