Index Vakbarát Hírportál

Második sikerével már vb-elődöntős Djokovics

2021. november 17., szerda 16:08

A világelső Novak Djokovics második mérkőzését is megnyerte, ezzel bejutott az elődöntőbe a férfi teniszezők Torinóban zajló ATP-világbajnokságán.

A zöld csoportban a szerb sztár hétfőn a norvég Casper Ruudot verte, szerdán pedig az orosz Andrej Rubljov sem jelentett számára akadályt; a meccs mindössze 67 percig tartott.

A 34 éves Djokovics már ötszörös világbajnoknak mondhatja magát, de legutóbb 2015-ben diadalmaskodott. A szerb a második elődöntős, kedden Danyiil Medvegyev is kvalifikálta magát a négy közé.

A görög Stefanosz Cicipasz könyöksérülés miatt visszalépett, a helyét a brit Cameron Norrie veszi át. A világranglistán negyedik görög játékosnak már az indulása is kérdéses volt, miután két hete könyökproblémái miatt feladta a párizsi versenyt, az észak-olaszországi városba azonban elutazott, és az első fordulóban pályára lépett az orosz Andrej Rubljov ellen. A meccset elveszítette, a találkozót követően ugyanakkor nem válaszolt az egészségi állapotát firtató kérdésekre.

Cicipasz szerdán jelezte, hogy nem tudja folytatni a tornát, így az eredetileg második számú tartalék Norrie kapott lehetőséget, de nem bírt Ruuddal.

Az első számú tartaléknak, az olasz Jannik Sinnernek már kedden be kellett ugrania, miután honfitársa, Matteo Berrettini megsérült.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG (TORINO)

ZÖLD CSOPORT

Novak Djokovics (szerb, 1.)–Andrej Rubljov (orosz, 5.) 6:3, 6:2

Casper Ruud (norvég, 8.)–Cameron Norrie (brit, 10.) 1:6, 6:3, 6:4

Az állás: 1. (és elődöntős) Djokovics 2 győzelem/0 vereség, 2. Rubljov 1/1 (2:2), 3. Ruud 1/1 (2:3), 4. Norrie 0/1, 5. Stefanosz Cicipasz (görög, 4.) 0/1

(MTI/Index)

(Borítókép: Julian Finney / Getty Images)

Rovatok