Index Vakbarát Hírportál

Az olimpiai bajnok lesz Djokovics ellenfele a vb-döntőért

2021. november 18., csütörtök 15:55

A tokiói olimpiát megnyerő Alexander Zverev két szettben nyert a lengyel Hubert Hurkacz ellen, így biztosította helyét a torinói világbajnokság elődöntőjében.

A 2018-as vb-győztes német játékos ellenfele a fináléba jutásért a világelső Novak Djokovics lesz, aki a rekordbeállítást érő hatodik végső sikerére hajt – 2015 eddig rendre sikertelenül.

A szerb játékos az eddigi tíz párharcukból hetet nyert meg, a legutóbbi hétből pedig hatot – egyedül az idénre halasztott olimpia elődöntőjében maradt alul...

Ezért a US Openen már visszavágott az elődöntőben, ott viszont a fináléban kikapott az orosz Danyiil Medvegyevtől, így végül nemhogy a golden Grand Slam, a sima sem jött össze: be kellett érnie három idei GS-torna-győzelemmel.

Érdekesség, hogy ha Djokovics sikerrel veszi a Zverev elleni meccset, jó eséllyel ismét összecsaphat Medvegyevvel, hiszen az orosz már korábban bebiztosította első helyét a vörös csoportban.

Itt még egy meccset rendeznek, a Matteo Berrettini helyére beugró Jannik Sinner hiába verte meg Hurkaczot, és hiába verné meg Medvegyevet csütörtök este, azonos győzelmi szám mellett a több lejátszott meccs számít, vagyis az olasz 2–0-val kiesne, míg az orosz és a német 2–1-gyel továbbmenne.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG

VÖRÖS CSOPORT, 3. FORDULÓ

Alexander Zverev (német, 3.)–Hubert Hurkacz (lengyel, 7.) 6:2, 6:4

21.00: Danyiil Medvegyev (orosz, 2.)–Jannik Sinner (olasz, 9.)

Az állás: 1. Medvegyev 2 győzelem/0 vereség, 2. Zverev 2/1, 3. Sinner 1/0, 4. Hurkacz 0/3, 5. Berrettini (olasz, 6., visszalépett) 0/1

Rovatok