Index Vakbarát Hírportál

Kiemelt riválist kaptak női teniszezőink, Djokovics honfitársával kezdhet

2022. január 13., csütörtök 09:55

A három, fő táblás magyar induló közül Bondár Anna és Udvardy Panna is kiemelt ellenfelet kapott a teniszezők idei első Grand Slam-tornája, az Australian Open csütörtöki sorsolásán: előbbi a 22. helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával, utóbbi pedig a 24. helyen rangsorolt fehérorosz Viktorija Azarenkával csap össze a nyitófordulóban – adta hírül az MTI.

A férfiaknál Fucsovics Márton a szerb Dusan Lajovicsot kapta ellenfélül a 64 közé jutásért. Amennyiben túljut rajta, várhatóan a 31. helyen kiemelt spanyol Carlos Alcaraz következik számára.

A sorsolást a tervezettnél 75 perccel később rendezték meg Scott Morrison miniszterelnök sajtótájékoztatója miatt, de a kormányfő nem beszélt a világelső Novak Djokovics státuszáról, pontosabban annyit mondott, hogy a végső döntés Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter személyes hatáskörébe tartozik. Így némi csúszással, de elkezdődött a sorsolás, amelyen a szerb játékos első kiemeltként honfitársával, Miomir Kecmanoviccsal került párba az első fordulóban.

A hússzoros Grand Slam-torna-győztes világsztár múlt szerdán érkezett meg Melbourne-be, az ausztrál nyílt bajnokság helyszínére, de a reptéren nem engedték be az országba, visszavonták belépési engedélyét, órákig egy szobában kellett várakoznia, majd egy erre a célra kijelölt hotelben szállásolták el. Hétfőn bírósági döntés nyomán visszakapta a vízumát, az ugyanakkor továbbra is kérdéses, hogy indulhat-e a melbourne-i tornán.

A nőknél az első számú kiemelt ausztrál Ashley Barty ellenfele még nem ismert, mert selejtezőből érkező rivális lesz.

Közben a szervezők azt is bejelentették, hogy a stadionok kapacitásának csak ötven százalékát használják ki, és kötelező lesz a maszkviselés a koronavírus-járvány növekvő esetszámai miatt. Victoria államban ugyanis 37 169 új esetet jelentettek csütörtökön.

Az Australian Open fő táblás küzdelmei hétfőn kezdődnek.

(Borítókép: Darrian Traynor / Getty Images)

Rovatok