Index Vakbarát Hírportál

Bondár Anna már Oszaka Naomi előtt a világranglistán

2022. február 14., hétfő 11:21

Fucsovics Márton két helyet javítva a 36. a férfi, Bondár Anna a 81., Udvardy Panna pedig szintén karriercsúccsal a 84. helyre jött fel a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Férfiak

A legjobb magyar játékos a múlt héten negyeddöntős volt Rotterdamban, ezen a héten pedig Dohában szerepel, ahol első ellenfele a dél-afrikai Lloyd Harris (35.) lesz. A hónapok óta harcképtelen Balázs Attila jelenleg a 156., Piros Zsombor pedig a 257.

Az élen továbbra is a hónap végén Dubajban visszatérő szerb Novak Djokovics áll, a hétvégi bajnokok közül a rotterdami győztes Félix Auger-Aliassime és a Buenos Airesben diadalmaskodó Casper Ruud nem lépett előre, a Dallasban nyertes Reilly Opelka viszont feljött a 20. helyre.

Nők

A négyszeres Grand Slam-bajnok Oszaka Naomit egy pozícióval megelőző Bondár három, míg Udvardy hat helyet ugrott az előző héthez képest. Előbbi már kiesett a dubaji selejtezőben, utóbbi pedig koronavírus-fertőzése után várhatóan a jövő héten tér vissza Guadalajarában.

Mögöttük Gálfi Dalma a 110., Jani Réka a 157. helyen található, míg a 25. helyen is megfordult Babos Tímea jelenleg csak a 220.

Az élen változatlanul az ausztrál nyílt bajnokság hazai bajnoka, Ashleigh Barty áll a fehérorosz Arina Szabalenka és a cseh Barbora Krejčíková előtt. A vasárnap Szentpétervárott győztes észt Anett Kontaveit feljött a hatodik helyre.

(MTI)

(Borítókép: Bondár Anna az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2022. január 18-án. Fotó: Jason O’Brien / EPA / MTI)

Rovatok