Index Vakbarát Hírportál

Veretlenül zárt a női teniszválogatott a BJK-kupa törökországi tornáján

2022. április 16., szombat 15:58 | aznap frissítve

Jani Réka után Bondár Anna is győzött, és mivel a párosmérkőzést nem játszották le, a magyar női teniszválogatott 2–1-re megnyerte a szlovének elleni párharcot a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján.

Csoportgyőztesként mindkét együttes továbbjutott már a novemberi rájátszásba, egymás elleni mérkőzésük tulajdonképpen tét nélküli volt, csak annyi jelentőséggel bírt, hogy a verseny utáni BJK Kupa-rangsorban melyik csapat hány pontot kap majd.

A világranglistán legelőkelőbb helyen (72.) jegyzett magyar játékos, Bondár szombaton a WTA rangsorában 482. Ziva Falknert győzte le két szettben. A záró párost nem játszották le, ezt hivatalosan a rivális nyerte, így a végeredmény 2–1 lett a magyarok javára.

Az év végi rájátszás győztesei - amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet - jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

Nagyon boldog vagyok, hogy veretlenül fejeztük be a tornát

– értékelt Babos Csaba kapitány. „Nehezen indult, a házigazda törökökkel orkánszerű szélben játszottunk, s a viszontagságos körülmények mellett sok mindennel meg kellett küzdenünk. Ma Jani Réka magabiztosan verte ellenfelét, Bondár Anna pedig szép játékkal hangolódott rá a jövő heti, isztambuli tornára. Köszönöm mindenkinek a szurkolást, a segítséget, a játékosoknak a küzdőszellemet, a pozitív hozzáállást! Remélem, hogy ősszel megyünk tovább és ott is győzelmeket aratunk, s hamarosan ott lesz a világcsoportban a magyar válogatott" – mondta.

Eredmény, playoff:
Magyarország–Szlovénia 2–1
Jani Réka–Lara Smejkal 6:2, 6:2
Bondár Anna–Ziva Falkner 6:4, 6:2
Jani Réka, Tóth Amarissa–Kaja Juvan, Lara Smejkal – játék nélkül

a magyarok korábbi eredményei:
kedd: Magyarország–Törökország 2–1
szerda: Magyarország–Dánia 3–0
csütörtök: Magyarország–Szerbia 2–1
péntek: Magyarország–Észtország 3-0

(MTI)

Rovatok