Index Vakbarát Hírportál

Sikerrel vették a magyar teniszezők a wimbledoni selejtező első fordulóját

2022. június 21., kedd 16:06

Babos Tímea után Jani Réka is bejutott a második fordulóba kedden a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjében.

A harmincesztendős játékos korábban kétszer lépett pályára a londoni gyepen, de 2012-ben és tavaly sem sikerült mérkőzést nyernie. A kvalifikációban nyolcadikként kiemelt magyarra (134.) ezúttal az orosz születésű, de finn színekben versenyző Anastasia Kulikova (194.) várt.

Első összecsapásukon a siófoki teniszező 1:3-ról 5:3-ra fordított, majd 34 perc alatt szettelőnybe került. A folytatásban Jani 3:2-nél brékelt, ám 5:2-nél fogadóként öt mérkőzéslabdát elszalasztott. Adogatóként viszont már nem hibázott, és 1 óra 20 perc elteltével az első győzelmét ünnepelhette Londonban. A selejtező második körében az amerikai Louisa Chirico (227.) következik.

Babos Tímea a nyitókörben a német Katharina Gerlachhal (233.) csapott össze, aki Grand Slam-tornán még soha nem jutott túl a kvalifikáció második fordulóján. Babos – aki párosban 2014-ben és 2016-ban is döntőt vívott Londonban – 2019-ben játszott legutóbb selejtezőt Wimbledonban, akkor az első körben búcsúzott, de karrierje során már nyolcszor szerepelt a füves pályás Grand Slam-torna főtábláján egyesben, legutóbb tavaly.

Első találkozójukon a WTA-rangsor 25. helyén is megfordult soproni teniszező 1:1 után háromszor is elvette 24 éves riválisa adogatását, és 

19 perc alatt hozta a nyitószettet.

A folytatás hasonlóan simán alakult, a 29 esztendős magyarnak ezúttal két brék is elég volt a 6:1-es szetthez. Az összecsapás mindössze 50 percig tartott. Babos a következő körben a hetedik kiemelt ukrán Daria Sznigurral (130.) vagy a holland Suzan Lamensszel (171.) száll szembe. A főtáblára kerüléshez három győzelem szükséges.

A férfiak mezőnyében hétfőn Piros Zsombor sikerrel vette a kvalifikáció első körét, Valkusz Máté azonban búcsúzott Roehamptonban, ahol a wimbledoni selejtezőket hagyományosan rendezik.

A főtáblára jutásért három mérkőzést kell nyerni, a legjobb 128 mezőnyének alanyi jogon öt magyar – Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma – a tagja.

(MTI)

Rovatok