Index Vakbarát Hírportál

Az ukrán teniszező wimbledoni pénznyereményéből a lebombázott házukat építi újra

2022. június 29., szerda 13:22

Anhelina Kalinyina a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában Bondár Annát győzte le három szettben, így egészen biztosan legalább 78 ezer font nyeremény illeti a torna után. A 25 éves teniszezőnő az ukrajnai Nova Kakhova városából származik, és elárulta, családja házát is lebombázták az oroszok.

Idén megnövelt pénzdíjak mellett rendezik az év harmadik Grand Slam-tornáját, a wimbledoni teniszbajnokságot. Ennek köszönhetően amennyiben már egy mérkőzést nyernek a főtáblán a játékosok, legalább 78 ezer font pénzdíj illeti őket. Anhelina Kalinyina, miután legyőzte a legmagasabban rangsorolt női teniszezőnket, elmondta, a pénzdíjat arra fogja fordítani, hogy újjáépítse családja házát, amelyet az oroszok korábban lebombáztak.

Nagyon nehéz ilyen helyzetben a játékra koncentrálni, de számomra csak az a fontos, hogy nyerek-e vagy sem. Nem kizárólag csak a saját családomra gondolok, a többi bajba jutott ukrán családnak is jutni fog a pénznyereményből, amit Wimbledonban nyerek. Minél tovább jutok a tornán, annál több pénzzel tudom segíteni a hazámat, amennyit csak tudok, segítek, ez számít nekem kizárólag

– mondta Kalinyina a Guardian hasábjain. 

Az ukránok kiválósága kifejtette: hatalmas lyukak keletkeztek a családja házán a bombázások után, így lakhatatlanná vált a ház.

Mivel most nincs hol lakniuk, az én lakásomba fogadtam be őket – ahol a férjemmel élek –, míg újra nem építik a házukat

– tette hozzá.

A 2022-es wimbledoni tenisztornán nem indulhatnak orosz és belorusz versenyzők Oroszország háborúja miatt, világranglistapontokat sem osztanak az elért eredmények után, de a pénzdíjakat a tavalyihoz képest 11,1 százalékkal megemelték a szervezők. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok