Index Vakbarát Hírportál

Rágalmazás miatt indított eljárást egy szurkoló a botrányhős teniszsztár ellen

2022. augusztus 24., szerda 16:15

Jogi lépéseket tesz egy szurkoló Nick Kyrgios ellen, miután az ausztrál teniszező a wimbledoni finálé közben kidobatta a stadionból arra hivatkozva, hogy ittas állapotban volt, és rendszeresen zavarta a labdamenetek közben.

Nem hagyja annyiban a dolgot Anna Palus, akit még júliusban, a wimbledoni tenisztorna fináléjában kísértek ki a nézőtérről, mivel az egyik játékos, Nick Kyrgios véleménye szerint rendszeresen zavarta őt a játékban, amit már nem tudott tolerálni. Az elképesztő tehetsége mellett a botrányairól is ismert ausztrál fenegyerek a Novak Djokovics elleni, elveszített döntő közben panaszkodott az egyik nézőre, akire megjegyzéseket is tett, mielőtt kidobatta volna a stadionból. 

Úgy néz ki, mintha már vagy hétszáz italt megivott volna. Eltereli a figyelmemet, amikor egy wimbledoni döntőben szerválok, meccs közben részegen beszél hozzám, rúgjátok már ki

– mondta Kyrgios a mérkőzés közben Palusra, akinek viselkedésében azt kifogásolta, hogy teniszpályára nem illő bekiabálásokkal zavarta meg a rangos finálét. Az ausztrál játékos sérelmei után az illetőt kikísérte a biztonsági személyzet a stadionból.

Palus azonban nem hagyja annyiban a dolgot, miután Kyrgios nem kereste meg a meccs után bocsánatkéréssel, így kénytelen jogi útra terelni az ügyet, és feljelenti a sztárt rágalmazás miatt. A nő elmondása szerint a szégyenteljes eset nemcsak a döntő napján, hanem azóta is nagyon jelentős károkat okoz saját magára és a családjára nézve, és szorongással is küzd.

A hivatalos álláspont szerint a sértett „meggondolatlan és teljesen alaptalan vádak” miatt indított eljárást Kyrgios ellen. 

Remélem, Kyrgios úr ezek után már tényleg átgondolja, milyen sérelmeket okozott tettével nekem és családomnak, és azonnali megoldást kínál az ügyben. Ha erre még így sem hajlandó, képes vagyok a legfelsőbb bíróságon is az igazamért küzdeni

– idézi a sértett nőt a BBC. Az angol lap a hírek után megkereste Kyrgios csapatát, hogyan reagálnak az ügyre. Az ausztrál játékos jelenleg pályafutása legkiválóbb hónapjait éli, a 26. helyet foglalja el a világranglistán, és a jövő héten kezdődő US Openre készül. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok