Index Vakbarát Hírportál

Nézettségi rekordot döntött Serena Williams utolsó meccse

2022. szeptember 7., szerda 10:14

Serena Williams pénteki veresége az amerikai nyílt teniszbajnokságon, amely minden valószínűség szerint az amerikai sztár pályafutásának utolsó mérkőzése volt, nézettségi rekordot döntött az ESPN televíziós csatornán – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Az adó közlése szerint 43 éves történelmük során még egyetlen teniszközvetítést sem követtek figyelemmel ennyien. A Williams–Ajla Tomljanovic harmadik fordulós csatát átlagosan 4,8 millióan nézték, a csúcson pedig 6,9 millió szurkoló követte élőben.

Az egyesben 23-szoros Grand Slam-torna-győztes, 40 éves Serena Williamsnek minden bizonnyal a mostani US Open volt az utolsó tornája, korábbi nyilatkozatai alapján ugyanis a jövőben a családjára és az üzleti ügyeire szeretne összpontosítani.

A volt világelső három egyes és – nővérével, Venusszal – egy páros mérkőzést játszott idén New Yorkban, s az ESPN szerint az első öt nap miatta is a legnézettebb rajt volt a US Open és a csatorna történetében.

A televízió szóvivője azt mondta, a jövőben megpróbálják szakkommentátornak felkérni Serena Williamst, feltéve, ha van ilyen jellegű ambíciója.

Rovatok