Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik a teniszbalhé: „Nem azzal van baj, hogy nincs pénz, hanem a szakmai munkával!”

2022. október 20., csütörtök 12:37

Nem csillapodnak a kedélyek a honi teniszvilágban, ezúttal a Teniszezők Szülői Köre reagált a magyar szövetség állásfoglalására.

Mint beszámoltunk róla, a TSZK „Baj van!” felkiáltással írt nyílt levelet a szövetséghez és több magyar hírportálhoz annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a sportágon belül tapasztalható problémákra és a két éve tett ígéretek betartására.

Az MTSZ reagált a levélre, ám megnyugtatás helyett további kételyeket vetett fel a sportág jövőjét illetően. 

A közleményben a szövetség kiemelte, hogy a konszolidációra már kifizetett több mint 13 milliárd forint akár további 1 milliárd forinttal nőhet.

A TSZK most újabb levelet írt, amelyben azt hangsúlyozzák, hogy „nem azzal van bajuk, hogy nincs pénz, hanem a szakmai munkával”.

A TSZK kifejti, azért nem vállalja nevekkel a levelét, mert tartanak az esetleges retorzióktól. Új levelükben hozzáteszik, átláthatóságra lenne szükség a sportágon belül, méghozzá a konszolidáció elszámolásának nyilvánosságra hozatalával.

Pontokba szedték

Megemlítik, hogy májusban Lázár János arról beszélt, hogy 3,5 milliárd forintos adóssággal vették át a szövetség irányítását, a tényleges konszolidáció pedig 4,9 milliárdot emésztett fel, mire rendezni sikerült a szövetség anyagi helyzetét – hozzátéve, hogy nem esett szó nehéz anyagi helyzetről, csődről és 13 milliárdos összegről. 

A TSZK pontokba szedte, hogy szerintük a teljesség igénye nélkül mihez nem kell pénz, ami a szövetség szakmai feladata lenne, az alábbiakban most ezt ismertetjük:

A Teniszezők Szülői Köre üdvözli a novemberi gyűlés összehívását, amelyen részt vesznek majd.

(Borítókép:  Lázár János fideszes országgyűlési képviselő a Magyar Tenisz Szövetség tisztújító közgyűlésén, ahol a szervezet elnökévé választották 2020. július 27-én.  Fotó:  Illyés Tibor / MTI)

Rovatok