Index Vakbarát Hírportál

Óriási fordulat az ausztrálok koronavírushoz való hozzáállásában

2023. január 9., hétfő 12:32

Idén már azok a játékosok is pályára léphetnek az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, akik éppen covidosok – számolt be a Magyar Távirati Iroda a szervezők nyilatkozata alapján. Mindez óriási fordulat egy év alatt, hiszen tavaly ilyenkor nemhogy hetekre elkülönítették az év első Grand Slam-tornájára érkező sportolókat, de oltás nélkül nem is lehetett beutazni az országba, akkora volt az aggodalom Ausztráliában. Novak Djokovics ennek a szabályozásnak áldozatául is esett…

A The Age című újság a helyi szövetség vezetőjét, Craig Tiley-t idézve azt írta, ezúttal már nem kell jelenteni a szervezőknek a pozitív koronavírustesztet, és ha az adott játékos jól érzi magát, nyugodtan játszhat.

Ezzel együtt azt mondtuk a játékosainknak és a több mint 12 ezer alkalmazottunknak, hogy ha rosszul érzik magukat, maradjanak otthon

– fogalmazott Tiley.

Hozzátette: valószínűleg lesznek tünetmentes teniszezők, akik a fertőzés ellenére ki tudnak állni a mérkőzésükre.

Az Australian Open teljesen máshogy fog kinézni, mint tavaly, ahogy az ország megtanul együtt élni a Covid–19-cel

– írta a The Age.

A tavalyi torna előtt az aktuális címvédő szerb Novak Djokovicsnak még el kellett hagynia az országot, mert nem volt beoltva a koronavírus ellen.

Az idei év első Grand Slam-viadala jövő hétfőn kezdődik és január 29-ig tart – emelte ki az MTI.

(Borítókép: Novak Djokovics alighanem aláírta volna tavaly, ha ilyen a szervezők és az ország hozzáállása a koronavírus-kérdéshez. Fotó: Sue McKay/Getty Images)

Rovatok