Index Vakbarát Hírportál

Elismerte barátnője bántalmazását a világsztár teniszező

2023. február 3., péntek 09:24

Nem ítélték el a bíróságon Nick Kyrgios ausztrál teniszsztárt, miután bűnösnek vallotta magát egy korábbi barátnője bántalmazásában.

Kyrgios elismerte, hogy 2021 januárjában Canberrában egy veszekedést követően távozni akart Chiara Passari lakásáról, taxit hívott, ám a nő nem akarta elengedni, kinyitotta az autó ajtaját. Az ausztrál teniszező ekkor a tenyerével meglökte a modellt, aki a járdára esett, megrepedt a térde és a válla is megsérült. Passari bár jelentette az esetet a rendőrségnek, azonnal nem tett feljelentést, mivel később kibékült a sportolóval. Kapcsolatuk végén azonban mégis értesítette az ausztrál bíróságot.

A 27 éves játékos ügyvédje úgy fogalmazott a bíróságon, védence ostobaságból és frusztráltságból cselekedett, míg egy pszichológusi szakvélemény szerint Kyrgios súlyos depresszióban és álmatlanságban szenvedett, az öngyilkosságon is gondolkozott akkoriban.

A bíróság végül nem ítélte el a világranglista 20. helyén álló teniszezőt, mert a támadása nem volt előre megfontolt, és a vád súlyosságának alsó határán van.

Kyrgios az első pillanattól kezdve vállalta a felelősségét az ügyben, közleményben kért bocsánatot a tettéért. A tárgyalás után úgy fogalmazott: 

Tiszteletben tartom a mai döntést, és hálás vagyok a bíróságnak, amiért ítélet nélkül elutasította a vádakat.

A tenisz fenegyereke nagyszerű formában játszott az előző évben, Wimbledonban döntőt is játszhatott, ám az év első Grand Slam-tornáját, a számára hazai pályán rendezett Australian Opent térdsérülés miatt kihagyni kényszerült.

(Borítókép: Nick Kyrgios 2022. szeptember 6-án. Fotó: Julian Finney / Getty Images)

 

Rovatok