Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik a világ legjobb teniszezőjének vakcinadrámája

2023. március 6., hétfő 08:02

Már biztos, hogy a jelenlegi világelső, Novak Djokovics nem lesz ott az Egyesült Államokban rendezett Indian Wells-i tornán. A szerb játékos azért kénytelen kihagyni a versenyt, mert nincs beoltva a koronavírus ellen.

Djokovicsnak az utóbbi bő egy évben már számos alkalommal problémája adódott abból, hogy nem vette fel a koronavírus elleni oltást. Az utóbbi napokban az Indian Wells-i tenisztornával összefüggésben került elő ismét a téma. A verseny miatt a szerb teniszező különleges engedélyt kért ahhoz, hogy oltás nélkül is beutazhasson az Egyesült Államokba. 

Most azonban úgy fest, hogy a világelső ezt az engedélyt nem kapta meg. A The Guardian ugyanis arról számolt be,

hogy Novak Djokovics hivatalosan is visszalépett a tornától. 

Djokovics korábban azt mondta, hogy még a legnagyobb teniszversenyeket, a Grand Slameket is inkább kihagyja, ha kell, de akkor sem hajlandó felvenni a koronavírus-oltást. A szerb játékos visszalépése után Nikoloz Basilashvili georgiai teniszező veheti át a helyét az amerikai tornán. 

A világelsőnek azért kellene felvennie a vakcinát az Indians Wells-i tornán való részvételhez, mert az Egyesült Államokban jelenleg különleges jogrend van érvényben a világjárvány miatt, és csak azoknak engedélyezik a beutazást, akik be vannak oltva a koronavírus ellen. A szigorú szabályozás várhatóan két hónap múlva, május 11-én megszűnik (akkor várhatóan a különleges jogrend is véget ér).

Rovatok