Index Vakbarát Hírportál

Gálfi Dalma veresége ellenére mégis főtáblára jutott Indian Wellsben

2023. március 9., csütörtök 11:17

A múlt heti austini versenyen győztes Marta Kosztyuk már a nyitófordulóban kiesett az Indian Wells-i kemény pályás tenisztorna 8,8 millió dollár (3,1 milliárd forint) összdíjazású női versenyében, míg Gálfi Dalma szerencsés vesztesként mégis elindulhat a főtáblán.

Az ukrán játékost a selejtezőből feljutott svéd Rebecca Peterson búcsúztatta három szoros játszmában, közel háromórás csatában.

Közben kiderült, hogy a kvalifikációban vereséget szenvedő Gálfi Dalma szerencsés vesztesként mégis pályára léphet a főtáblán: magyar idő szerint csütörtökön este az Australian Open tavalyi döntősével, az amerikai Danielle Collinsszal csap össze a 64 közé jutásért.

A férfiaknál – ahol Fucsovics Márton az idén AO-nyolcaddöntős, ugyancsak hazai Jeffrey John Wolffal találkozik a nyitókörben – a 21 éves Brandon Nakashima két játszmában jobbnak bizonyult a nála 16 esztendővel idősebb honfitársnál, John Isnernél, és a következő körben a volt világelső Danyiil Medvegyev vár rá. Az orosz játékos – aki jelenleg hatodik az ATP rangsorában – az elmúlt hetekben három tornát is megnyert, a győzelmi sorozata 14 meccsből áll.

Rovatok