Index Vakbarát Hírportál

Balázs Attila és Jani Réka nagyon simán búcsúzott a madridi mestertornától

2023. április 24., hétfő 17:21

Balázs Attila és Jani Réka is kiesett a madridi salakpályás tenisztorna selejtezőjében.

A hosszú kényszerpihenő után nemrég visszatért Balázs Attila (747.) védett ranglistával indult a spanyol fővárosban, ahol elsőként a német Daniel Altmaier (92.) várt rá. A magyar játékos a mindössze 52 perces találkozón csak két játékot tudott nyerni a kvalifikációban negyedik kiemelt rivális ellen.

A világranglistán 131. Jani Réka a selejtező nyitányán az ausztrál Kimberly Birrell-lel (113.) csapott össze, és 57 perc alatt kikapott. A 31 éves magyar játékos idei 19 mérkőzéséből csak hármat tudott megnyerni.

Hétfő este még a vasárnap a portugáliai Oeirasban egymás után a második challengertrófeáját megszerző Piros –  aki karriercsúccsal a 118. helyen áll  – lép pályára, ő a kvalifikáció nyitókörében a hazai közönség előtt szereplő Pablo Andujarral (223.) csap össze.

A selejtezőből két győzelemmel lehet feljutni az 1000-es besorolású szupertorna szerdán rajtoló főtáblájára. Az elitmezőnyben magyar részről alanyi jogon ott lesz Fucsovics Márton (83.), Bondár Anna (89.) és Gálfi Dalma (93.), illetve párosban Babos Tímea a kazah Anna Danyilina oldalán.

Eredmények, selejtező, 1. forduló, férfiak:

Nők:

Később, férfiak:

Rovatok