Index Vakbarát Hírportál

Bondár Anna a volt világelső legyőzésével menetel Rómában

2023. május 11., csütörtök 13:57

Bondár Anna legyőzte a volt világelső Karolina Pliskovát, ezzel bejutott a harmadik fordulóba a római salakpályás tenisztornán – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A világranglistán 93. magyar a selejtezőben aratott két győzelemmel került a főtáblára, ahol szerdán a német Tatjana Mariát búcsúztatta. A 64 között, csütörtökön jóval nehezebb rivális várt rá a 13. kiemelt cseh személyében, aki volt világelső, és döntőt vívott már Wimbledonban és a US Openen is.    

A Hajdúszoboszló SE sportolója kellemes meglepetésre 3:0-val kezdett, ám Plisková utolérte őt. A kiegyenlített csata első szettje rövidítésbe torkollott, melyben a 25 éves magyar 6:3-ra elhúzott, és harmadik játszmalabdáját már értékesítette.

A folytatás jóval simábban alakult, az ihletett formában játszó Bondár két brékkel 4:0-ra meglépett, és innen már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 1 óra 24 percig tartott.

Bondár már a negyedik meccsét nyerte meg az olasz fővárosban úgy, hogy az előző nyolc WTA-találkozóját elvesztette.

A csütörtöki nap másik magyarja, a selejtezőből indult Marozsán Fábián (135.) 15.30 óra körül kezdi meg szereplését a Foro Italicóban a francia Corentin Moutet (67.) ellen – tekintett előre az MTI.

TENISZ, WTA 1000, RÓMA
Női egyes, 2. forduló
Bondár Anna – Karolina Plisková (cseh, 13.) 7:6 (7–5), 6:2

Rovatok