Index Vakbarát Hírportál

A 22. kiemelt ellen már nem volt esélye Gálfinak Wimbledonban

2023. július 8., szombat 13:08

Véget ért Gálfi Dalma menetelése a wimbledoni füves pályás Grand Slam-tornán, miután a női egyes 3. fordulójában egy óra alatt két szettben kikapott a 22. helyen kiemelt orosz Jekatyerina Alekszandrovától.

A 24 éves magyar játékos a nyitókörben Linda Nosková, majd Jule Niemeier ellen is szetthátrányból fordítva győzött – ezen szokásából pedig, úgy festett, nem akar engedni a világranglistán őt több mint 100 hellyel megelőző (126. és 22.) riválissal szemben sem.

Jekatyerina Alekszandrova ugyanis rögvest elvette Gálfi adogatását, majd a következőt és a harmadikat is, miközben ő maga nem hibázott, 23 perc alatt 0:6-ot mutatott az eredményjelző.

A második felvonás lényegesen jobban, egy love game-mel indult, ez pedig lendületbe hozta a magyar teniszezőt, aki kétszer is megfordította 15:30-ról a szervajátékát, és rendre vezetést szerzett.

Harmadjára viszont ez már nem jött össze, az orosz játékos 3:3 után brékelőnybe került, és mivel saját adogatását egyszer sem hibázta el, ez egyben továbbjutást is ért a számára (4:6).

WIMLBEDON
NŐI EGYES, 3. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Gálfi Dalma–Jekatyerina Alekszandrova (orosz, 21.) 0:6, 4:6

FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
14.00:  Fucsovics Márton–Danyiil Medvegyev (orosz, 3.)

NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
15.00 körül:
 Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga)–Desirae Krawczyk, Demi Schuurs (amerikai, holland, 5.)
18.00 körül:  Babos Tímea, Kirsten Flipkens (magyar, belga)–Lauren Davis, Rosalie van der Hoek (amerikai, holland) 

Rovatok