Index Vakbarát Hírportál

Fucsovics sima győzelemmel nyolcaddöntős

2023. augusztus 22., kedd 08:54

A 14. helyen kiemelt Fucsovics Márton nyolcaddöntőbe jutott az egyesült államokbeli Winston-Salemben zajló kemény pályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 58. magyar játékos – aki múlt héten nem jutott főtáblára Cincinnatiben – hétfőn a kilenc hellyel mögötte álló kínai Csang Cse-csennel csapott össze, pályafutása során másodszor. Korábbi találkozójukat a 26 éves ellenfél nyerte meg tavaly októberben Nápolyban. Az észak-karolinai versenyen a 31 esztendős Fucsovics a nyitókörben erőnyerő volt, az ázsiai pedig a fehérorosz Ilja Ivaskát (99.) búcsúztatta.

A hétfői csata a nyíregyházi játékos fölényét hozta, ugyanis a mérkőzés során egyszer sem veszítette el a szervajátékát, miközben az első szettben egyszer, a másodikban kétszer nyert fogadóként gémet, így könnyedén jutott tovább. A közel másfél órás csata során Csangnak bréklehetősége is csak kétszer volt.

A magyar éljátékosra a nyolcaddöntőben a harmadikként rangsorolt amerikai Sebastian Korda (33.) vagy a francia Benjamin Bonzi (101.) vár.

Eredmény, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Fucsovics Márton (14.) - Csang Cse-csen (kínai) 6:4, 6:2

(MTI)

Rovatok