Index Vakbarát Hírportál

Bondár és Gálfi is kiesett a US Open selejtezőjének második fordulójában

2023. augusztus 24., csütörtök 20:50

Gálfi Dalma három játszmában vereséget szenvedett a román Elena-Gabriela Rusétól az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában – tudósított a Magyar Távirati Iroda. Bondár Anna ugyancsak búcsúzott a további küzdelmektől, ő két szettben kapott ki a hazai közönség előtt szereplő Elizabeth Mandliktől.

A kvalifikációban 24. helyen kiemelt Bondár (126.) az első szettben 1:2-nél veszítette el adogatójátékát, és ez a szettbe került számára. A folytatásban 1:1-nél járt ugyanígy, ám most 3:3-ra egyenlített, majd jöhetett a rövidítés, amelyben Mandlik volt a jobb. A mérkőzés 1 óra 43 percig tartott.

17. helyen kiemelt Gálfi (117.) az első szettben 3:3-nál elvette ellenfele adogatójátékát, és háromnegyed óra alatt előnyhöz jutott. A folytatás viszont Ruse (166.) akarata szerint alakult, és bő fél óra alatt 6:1-gyel egyenlített. A záró játszmában a román játékos 5:5-nél is brékelt, majd a második meccslabdáját értékesítette. Utóbbi találkozó 2 óra 12 percig tartott.

A selejtezőben három győzelem kell a főtáblára kerüléshez.

US Open jövő héten kezdődő főtáblás küzdelmeiben alanyi jogon Fucsovics Márton (58.), Marozsán Fábián (83.), a védett ranglistával induló Balázs Attila, valamint Udvardy Panna (124.) képviseli a magyar színeket – emelte ki az MTI.

Rovatok