Index Vakbarát Hírportál

Fucsovics Márton nem vállalja a játékot a Davis Kupa-osztályozón

2023. augusztus 30., szerda 16:10

Fucsovics Márton nem játszik a törökök elleni hazai tenisz Davis Kupa-osztályozón.

Nagy Zoltán, a magyar DK-csapat szövetségi kapitánya már a jövő keddi nevezési határidő előtt, szerdán nyilvánosságra hozta az együttes összeállítását: a szeptember 15-én és 16-án esedékes keszthelyi összecsapáson Marozsán Fábiánra, Piros Zsomborra, Valkusz Mátéra, Fajta Péterre és a válogatottban most debütáló Füle Mátyásra számít.

„Egyeztettem Fucsovics Marcival és stábjával, úgy döntöttek, hogy ezúttal nem vállalja a játékot. A wimbledoni időszak után nem játszott salakon és a következő időszakban is kemény pályán szeretne készülni, ráadásul apróbb sérülések is akadályozzák. Sajnálom, hogy Marci most nem tud velünk lenni Keszthelyen, de a csapatunk így is nagyon erős, ráadásul újoncot is avatunk Füle Mátyás személyében, aki nemrég salakon megnyert egy 25 ezres versenyt, többek között a harmadik számú török játékost is legyőzve” – idézte Nagy Zoltán szövetségi kapitányt a szövetség honlapja.

A magyar válogatott az év elején Tatabányán 3–2-re kikapott a francia válogatottól a DK-selejtezőben, így osztályozót kell vívnia. Ha nyer, jövő februárban ismét selejtezőt játszhat a DK-döntőbe jutásért.

Fucsovics Márton jelenleg a US Openen játszik, a második fordulóban a TOP 100-on kívüli ausztrál Rinky Hijikata lesz az ellenfele. 

Rovatok