Index Vakbarát Hírportál

Egy leendő és egy még világelső is negyeddöntős a US Openen

2023. szeptember 5., kedd 09:08

A leendő világelső Arina Szabalenka bejutott a legjobb nyolc közé a New York-i amerikai nyílt teniszbajnokságon – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A második helyen kiemelt fehérorosz játékos az orosz Darja Kaszatkinát verte hétfőn magabiztosan, két sima játszmában, a következő körben pedig Cseng Csin-vennel találkozik. A 23.-ként rangsorolt kínai játékos a tavaly finalista, kétszeres wimbledoni döntős tunéziai Onsz Dzsabőrt búcsúztatta a nyolcaddöntőben.

A férfiak versenyében nem hozott meglepetést a hétfői játéknap: az első helyen kiemelt (jövő héttől viszont a világranglistán már Novak Djokovics mögé szoruló), címvédő spanyol Carlos Alcaraz után a két éve győztes orosz Danyiil Medvegyev is továbbjutott, mégpedig az ausztrál Alex de Minaur legyőzésével (2:6, 6:4, 6:1, 6:2).

A nap legizgalmasabb meccsét Alexander Zverev és Jannik Sinner összecsapása hozta, az olimpiai bajnok német teniszező öt játszmában (6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3), 4 óra 42 perc alatt nyert.

A mérkőzést megzavarta egy közjáték, a negyedik szettben, Zverev adogatásánál ugyanis egy néző bekiabált, a játékos megfogalmazása szerint „a legismertebb Hitler-kifejezést mondta”. A nézőt azonosították és kivezették a stadionból.

A negyeddöntőben Alcaraz–Zverev- és Medvegyev–Andrej Rubljov- (orosz, 8.) párharcokra kerül sor.

A negyeddöntős párosítás:

férfiak:

nők:

Rovatok