Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik teniszezőink bravúros szereplése Shanghajban

2023. október 6., péntek 08:33

Marozsán Fábián két, míg Fucsovics Márton három szettben győzte le kiemelt ellenfelét, ezzel sikerrel vették a második fordulót a 8,8 millió dollár összdíjazású sanghaji kemény pályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 92. Marozsán a 32 közé jutásért vívott pénteki találkozón 1 óra 25 perc alatt győzte le az ATP-rangsorban 11. ausztrál Alex De Minaurt. Marozsán Fábián rögtön magasabban jegyzett ellenfele első adogatását elvette, mely előnyt hibátlanul tartott a szett végéig, ezzel be is húzta a nyitó játszmát 32 perc alatt. 

A folytatás már szorosabb játékot hozott, ugyan mindkét játékosnak nyílt lehetősége a brékre ellenfele adogatásánál, de először Marozsán került előnybe éppen 5:4-nél, ahol egyben már a mérkőzésért szerválhatott. Itt viszont nem sikerült lezárnia a találkozót, első alkalommal bukta el a szerváját, de a rá következő De Minaur-adogatójátéknál újra brékelt, majd lezárta a szettet 7:5 arányban, megnyerve ezzel a mérkőzést. 

Marozsán a harmadik fordulóban a szerb Dusan Lajoviccsal (55.) találkozik, ő a 23. helyen rangsorolt holland Tallon Griekspooron jutott túl úgy, hogy utóbbi a második játszmában feladta a mérkőzést.

Fucsovics Márton sem hibázott

A világranglistán 57. Fucsovics a 32 közé jutásért vívott pénteki találkozón 3 óra 23 perces csatában nyert az ATP-rangsorban 15. kanadai Felix Auger-Aliassime ellen. Az első játszma végletekig kiélezett csatát hozott, majd rövidítésben dőlt el, ahol a magyar teniszező bizonyult jobbnak 7–3 arányban. 

A folytatásban viszont a kanadai akarata érvényesült jobban, kétszer is elvette ellenfele adogatását, miközben sajátját csak egyszer vesztette el, így behúzta a szettet 6:4 arányban. A mindent eldöntő, harmadik játszmát Fucsovics kezdte jobban, korán brékelőnybe került, mely elegendőnek bizonyult a győzelemhez, egy rendkívül szoros adogatójátékkal lezárta a mérkőzést. Győzelmét újabb félmeztelen ünnepléssel konstatálta, tehát Hulk-üzemmódba kapcsolt. 

A 32 között a 20. kiemelt Francisco Cerundolo lesz az ellenfele. 

Eredmény, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Rovatok