Index Vakbarát Hírportál

Novak Djokovics teniszütője minden képzeletet felülmúlt az aukción

2023. december 5., kedd 12:08

Minden idők második legdrágább sporteszközeként értékesítették Novak Djokovics teniszütőjét, amellyel megnyerte a 2016-os Roland Garrost.

Novak Djokovics 2016-ban nyerte meg első alkalommal a Roland Garrost, ennek értelmében pedig a történelem nyolcadik olyan férfi teniszezője lett, aki mind a négy Grand Slam-tornát megnyerte. A szerb klasszis azóta már további kétszer, 2021-ben és 2023-ban is magasba emelhette Párizsban a trófeát, de első győzelme természetesen sokkal különösebb. 

Az Andy Murray elleni, sikeresen megvívott finálé után Djokovics ütőjével szívet rajzolt a salakba, belefeküdt, majd miután felkelt, a lelátóra hajította ütőjét, amelyet Abby Doherty kapott el. 

Olyan volt az egész, mint egy lassított felvétel. Fogta az ütőt, kidobta, és épp felém szállt. Beleütöttem, elém esett a földre, ráléptem, megragadtam a markolatát, és nagyon szorítottam

– emlékezett vissza a szerencsés rajongó, akinek szakértők azt mondták, hogy legalább 50 ezer dollárt is érhet a teniszütő, ha úgy dönt, eladja. 

Doherty végül aukcióra bocsátotta a relikviát, amely végül minden képzeletét felülmúlta, és 107 500 dollárért, tehát nagyjából 37 millió forintért értékesítették. Szakértők szerint ezzel minden idők második legdrágább teniszütője lett. A rekordot Billie Kean King faütője tartja, amelyet még 1973-ban, a Bobby Riggs elleni győztes mérkőzésén használt. A relikvia ára 125 ezer dollár volt. 

Rovatok