Index Vakbarát Hírportál

Novak Djokovics kíméletlen őszinteséggel beszélt élete egyik legrázósabb időszakáról

2023. december 11., hétfő 12:39

Novak Djokovics a CBS 60 Minutes című műsorának adott legutóbbi interjújában többek között a Rafael Nadal, Roger Federer pároshoz fűződő kapcsolatáról is beszélt, illetve részletesen kitért a 2022-es Australian Open kezdete előtt történt vitatott kitoloncolásáról, valamint a koronavírus-járványhoz kapcsolódó oltási vitáról.

2022-ben hosszas jogi procedúra után megvonták Novak Djokovics beutazási vízumát, aki így nem indulhatott az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. Djokovics akkor úgy fogalmazott: mindig is az egészséges életmód híve volt, és a döntéseit mindig arra alapozta, hogy a diétájának vagy az alvási ciklusának megváltoztatása kihatással lenne-e a teljesítményére.

Djokovics most azt mondta, abban az időszakban a világ nagy része ellene fordult, és a kritikusai „gonosztevőnek” állították be az oltási vitában képviselt álláspontja miatt.

„Az emberek megbélyegeztek engem, azt mondták, hogy oltásellenes vagyok. Én a választás szabadsága mellett érveltem és érvelek. A világ nagy része ellenem volt. Ilyen fajta tapasztalatban előtte egyszer sem volt részem az életemben” – mondta.

Djokovics a Rafael Nadallal és Roger Federerrel való rivalizálására is kitért, akikkel a sportág történelmi „nagy hármasát” alkották.

„Hatalmas tiszteletet érzek irántuk, ezt elmondhatom. Nem vagyunk barátok, de majd szeretnék leülni velük egy asztalhoz, ahol jókat tudunk beszélgetni egy finom vacsora mellett” – mondta.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal ott lehet az év első GS-tornáján. A spanyol játékos közel egyéves kihagyás után januárban a brisbane-i tornán tér vissza a pályára.

Nadal korábban azt nyilatkozta, hogy a 2024-es lesz az utolsó év a pályafutásában, visszavonulása előtt pedig még egyszer pályára akar lépni a Roland Garroson, ahol a legnagyobb sikereit érte el – 14 alkalommal ő emelte magasba a trófeát –, és a párizsi olimpián is játszani szeretne.

Rovatok