Index Vakbarát Hírportál

Csúcsformában teniszező Rafael Nadalra készülnek a világ legjobb játékosai

2023. december 28., csütörtök 13:12

A világelső szerb Novak Djokovics és Carlos Alcaraz spanyol teniszező szerint is csúcsformában fog visszatérni a teniszhez a korábbi ranglistaelső, szintén spanyol Rafael Nadal.

Djokovics, a szerbek 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes (GS) klasszisa az Alcaraz elleni, rijádi bemutatómérkőzése előtt elmondta: ő mindig a lehető legjobb játékra számít Nadaltól.

Rengetegszer leírták már őt, akárcsak engem. De mi bebizonyítottuk, hogy tévednek. Ő nem az a típusú játékos, aki csak azért tér vissza, hogy középszerű szinten játsszon még néhány meccset. Címeket akar nyerni, a legjobbját akarja nyújtani, ezért is legendás alakja a sportágunknak

– mondta a 22-szeres GS-bajnok spanyolról Djokovics.

„Beszéltem olyanokkal, akik az elmúlt hetekben edzettek Rafával. Mindannyian azt mondták, csúcsformában van” – mondta honfitársáról a szintén korábbi világelső, a US Openen és Wimbledonban is bajnok 20 éves Alcaraz, aki a rijádi találkozón 4:6, 6:4, 6:4-re legyőzte Djokovicsot.

A 37 éves Nadal a januári ausztrál nyílt bajnokságon játszott legutóbb tétmérkőzést, azóta volt egy csípőműtéte is, és a most hétvégén rajtoló brisbane-i viadalon tér vissza, mielőtt pályára lép az január 14. és 28. közötti, melbourne-i Grand Slamen.

Rovatok