Index Vakbarát Hírportál

Jó hírt kaptak a magyar teniszrajongók a németek elleni Davis-kupa találkozó előtt

2024. január 5., péntek 15:12

A magyar teniszválogatott a legerősebb összeállításában fogadja februárban a német csapatot a Davis-kupa selejtezőjében. A német válogatott szintén legjobb játékosaival utazik Tatabányára – többek között a világ egyik legjobbjával, Alexander Zverevvel a soraiban.

A magyar szövetség (MTSZ) közösségi oldalának pénteki híre szerint Nagy Zoltán szövetségi kapitány Fucsovics Mártont, Marozsán Fábiánt, Piros Zsombort, Valkusz Mátét és Füle Mátyást nevezte az összecsapásra.

A német válogatott szintén legerősebb játékosait nevezte meg péntek délután, így a csapattal tart a jelenleg világranglista-7. Alexander Zverev. Ennek értelmében ez lesz az első alkalom, hogy Magyarországon pályára lép világranglista legjobb 10 mezőnyében rangsorolt aktív teniszező. Zvereven kívül a német válogatott másik nagy erőssége Jan-Lennard Struff, aki a 25. a rangsorban. Rajtuk kívül pedig két kiváló páros játékos, Kevin Krawietz és Tim Puetz is Tatabányára érkezik a leadott nevezés alapján. 

A jelenlegi állás szerint – amennyiben nem változik a csapatok összeállítása –, a pénteki játéknapon Fucsovics Márton Alexander Zverevvel mérkőzik meg, míg Marozsán Fábián ellenfele Jan-Lennard Struff lesz. 

Németország eddig háromszor (1988, 1989, 1993) ért a csúcsra a Davis-kupában. Magyarországon legutóbb 1978-ban játszott a két válogatott, akkor a hazaiak 3-2-re nyertek Taróczy Balázs vezetésével, 2019-ben Frankfurtban a németek győztek, akik összesítésben 4-2-re vezetnek.

A Tatabányán sorra kerülő párharc győztese továbbjut a finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes pedig osztályozót vív ősszel. A február 2-3-i eseményre a jegyértékesítés már elkezdődött, a felnőtt napijegy 6500, a kétnapos bérlet 11 ezer forintba kerül, írja az MTI.

A program:

Február 2., péntek:

Február 3., szombat:

Rovatok