Index Vakbarát Hírportál

Marozsán Fábián korábbi top 10-es játékost győzött le Aucklandben

2024. január 8., hétfő 09:40

Az Aucklandben zajló tenisztorna első fordulójában Marozsán Fábián három szettben legyőzte a korábbi top10-es Gael Monfilst.

Az Australian Opent felvezető tornák egyikén, az új-zélandi Aucklandben zajló 250-es versenyen a világranglistán 65. helyezett Marozsán Fábián sikerrel vette az első fordulót, miután döntő szett rövidítésben legyőzte Gael Monfilst.

A magyar teniszező rögtön első adogatójátékában bajba került, és bréklabdák hárítására kényszerült, ezt viszont sikeresen abszolválta. Ezek után a francia játékos negyedik szervagémjében jutott először fogadóelőnyhöz, amelyet első próbálkozásra kihasznált, így 5:4-nél már az első szettért adogathatott. 

Marozsán nem remegett meg, azok után, hogy az első két pontot elvesztette, sorozatban nyert négy pontot, ezzel pedig behúzta a nyitó játszmát.

A párizsi veterán a folytatásban jobban ügyelt az adogatójátékaira, így jutottak el a rövidítésig, melyben 6–4-nél a Hajdúszoboszló SE sportolójának két meccslabdája volt, de Monfils óriási küzdelemben kiegyenlített. Az utolsó felvonásban a németek elleni Davis Kupa-selejtezőre készülő magyar válogatott alapembere 2:2-nél elvesztette az adogatását, majd az utolsó pillanatban visszabrékelt 4:5-nél, így az ellenfél nem tudta kiszerválni a meccset.

Marozsán egy 11 labdamenetes gémben küzdötte el magát 6:5-ig, aztán jöhetett a mindent eldöntő tie-break. Ebben a magyar 6–3-nál további három meccslabdához jutott, melyekből a másodikat már kihasználta, és remek győzelemmel továbbjutott.

A találkozó 2 óra 38 percig tartott. Marozsánra a 16 között még keményebb ellenfél vár az első helyen kiemelt amerikai Ben Shelton személyében, aki 16. a világranglistán.

Az Australian Open jövő heti főtáblás küzdelmeire készülő Marozsán párosban is versenyben van Aucklandben, ahol a német Sebastian Ofnerrel az oldalán indul, első ellenfelük a francia Sadio Doumbia és Fabien Reboul lesz.

Eredmény: 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Rovatok