Index Vakbarát Hírportál

Valkusz Máté és Bondár Anna egy lépésre az Australian Open főtáblájától

2024. január 11., csütörtök 08:11

Valkusz Máté és Bondár Anna második sikerével a főtábla küszöbére ért, Piros Zsombor viszont búcsúzott a selejtező második fordulójában az ausztrál nyílt teniszbajnokságon – írja az MTI.

A világranglistán 214. Valkusz karrierje első Grand Slam-selejtezős sikere után, a második körben a 17. helyen kiemelt Francisco Comesanával (123.) csapott össze csütörtökön, akit megvert az eddigi két találkozójukon. A Melbourne Park 8-as pályájára kiírt csatában a magyar játékos szetthátrányból fordított, és 1 óra 48 perc alatt nyert.

Párhuzamosan, a 6-os pályán a 11. kiemelt Bondár Anna (118.) küzdött meg a hazai közönség előtt szabadkártyával szereplő Ivana Popoviccsal (545.). Első mérkőzésükön a Hajdúszoboszló SE sportolója kétszer ugyan elvesztette a szerváját, de összességében magabiztosan győzött, a találkozó 1 óra 57 percig tartott.    

A nap utolsó magyar szereplője a 20. kiemelt Piros Zsombor (127.) volt, aki az argentin Santiago Rodríguez Tavernával (207.) szállt szembe, pályafutása során először. Az Australian Openen 2017-ben junior bajnok Piros alaposan megküzdött az alapvonalról stabilan ütő riválisával, a kétórás, kiegyenlített ütközet a harmadik játszma 10 pontig tartó rövidítésében dőlt el, amelyben Piros hibázott egy picivel többet.    

Australian Open, selejtező, 2. forduló:

férfiak:

nők:

(Borítókép: Bondár Anna. MTI / EPA / Olivier Hoslet, archív)

Rovatok